I have been watching this thread and am finally able to sit down to review what you have available to you.
Creative Audigy FX V2. It has the most recent driver support as of May 2024.
The Sound Blaster RX was last updated in February 2022. Last update was 4 years prior.
Asus Xonar AE 7.1 was last updated December 2020. They list the driver as Windows 10. This should work with Windows 11.
Asus Xonar SE was last updated July 2022 and it does support Windows 11.
If you need Optical Audio, then I would recommend the Sound Blaster RX.
If you don't need optical audio, I would recommend the Audigy FX V2. You can get an optional daughter board for the FX V2 for Optical Audio, but I don't know the availability of this in your country.
Yıllar boyunca birkaç kez yaşadığım gibi, windows güncellemeleri veya daha yeni bir işletim sistemi için destek eksikliği, en yeni sürücü desteğine sahip kartla giderdim. Bir ses kartı düzgün bir şekilde çalıştığında, gerçekten onunla uğraşmanıza gerek yoktur.
Daha önce de belirtildiği gibi, ASUS geçmişte kartlarına yönelik desteği rastgele bırakmıştı. Bu yüzden Xonar Xense'imden kurtuldum, o sırada işletim sistemimi yükselttiğimde resmi Windows 10 desteğine sahip değillerdi ve benim için buggy olan ve kartla düzgün çalışmayan UNi sürücülerini kullanmak zorunda kaldım.
Sahip olduğum Sound Blaster G6'nın bağlantısı sıklıkla rastgele kesiliyor ve dokunulduğunda olduğu gibi aşırı derecede ısınıyor, neredeyse yanıyordu.
Yıllar boyunca epey ses kartı kullandım.
Sound Blaster 16, Sound Blaster Live, Audigy 1-4, X-Fi Fatality, Sound Blaster Z, G6, AE-5, AE-9 (güncel)
Xonar Xense
Auzentech X-Fi Prelude
EVGA Nu Audio Pro (EVGA, Windows 10'da sürücü desteğini durdurdu ve Windows 11'e yapılan bir güncelleme, kontrol panelinin artık kartı kontrol etme işlevi görmemesini sağladı. EVGA bu sorunu henüz çözmedi ve kartı sattım.)
Sennheiser GSX 1000